Rakefisk : mat for hertuger og frie bønder
Omtale
Rakefisk er "slow-food", en matvare som trenger både modningstid og fagkunnskap i
form av mye erfaring og lange tradisjoner. Denne boken gir alle matmennesker et
vell av historisk viten om rakefisk i norsk mattradisjon og fagkunnskap om hva
rakefisk egentlig er og hvordan den fremstilles.
Fra innholdet: Rakefiskens historie i norsk tradisjon - og i andre land. Oppskrifter og forslag til servering av rakefisk, både tradisjonelle og moderne. Grundig fremstilling av hvordan rakefisk lages trygt og sikkert, og hva det er som skaper rakefiskens særegne smak. For den som vil gå i dybden: Modningsprosessenes kjemi.
Boken vant Gourmand World Cookbook Awards 2007 - "Beste fiske- og sjømatkokebok i verden."
Betegnelse: Boka forteller om rakefisken i norsk kulturtradisjon og har oppskrifter på retter med rakefisk. Den viser både lokale serveringstradisjoner og moderne måter å bruke rakefisk på. Boka viser også hvordan rakefisk bør lages og ser på rakefiskens modningsprosesser. Har litteraturliste og stikkordregister.
Produktinformasjon
- ISBN/Varenr: 9788202361013
- EAN: 978-82-02-36101-3
- Utgivelsesdato: 04.10.2011
- Utgivelsesår: 2011
- Forlag: Cappelen Damm
- Innbinding: Innbundet
- Språk: Bokmål
- Personer: Riddervold, Astri, Heuch, Halvor
- Litteraturtype: Faglitteratur
- Emne: Rakefisk
- Omfang/format: 173 s.
- Målgruppe: Voksne
- Aldersgrense: 0
- Opplag: 1
- Utgave: 1
- Illustrert: Ja
- Sider: 173