Omsorg som arbeid : Kost og ernæring
Omtale
Boka inngår i serien "Omsorg som arbeid" for VKI Omsorgsfag og dekker modul 1.
Denne boka tar for seg ernæringslære i praksis. Viktige emner er matstell i forhold til barn, eldre, rusmisbrukere, psykisk utviklingshemmede og andre med spesielle behov. Den siste delen av boka omhandler bruk av hjelpemidler og kosthold ved sykdom.
Betegnelse: Boka er skrevet for omsorgsarbeiderutdanningen på VK1, og bygger på de grunnleggende kunnskapene om kost og ernæring fra grunnkurset i helse- og sosialfag. Boka er delt i tre. Første del inneholder et oversyn over det å arbeide med mat for andre innenfor helse- og sosialtjenesten. I den andre delen ser en på hvordan arbeid med mat konkret går inn i de ulike tjenestene. Tredje del handler om næringsmiddellovgivningen og hjelpemiddel og spesialkost som kan være aktuelle for de brukergruppene omsorgsarbeideren kan komme i kontakt med. Har oppgaver, ordforklaringer og stikkordliste.
Produktinformasjon
- ISBN/Varenr: 9788250814608
- EAN: 82-508-1460-6
- Utgivelsesår: 1995
- Forlag: Cappelen Damm
- Innbinding: Heftet
- Språk: Bokmål
- Personer: Thommessen, Maria, Elvbakken, Kari Tove
- Litteraturtype: Faglitteratur
- Form: Lærebøker
- Omfang/format: 170 s.
- Målgruppe: Voksne
- Aldersgrense: 0
- Opplag: 7
- Utgave: 1
- Illustrert: Ja
- Sider: 170