Norges landbrukshistorie. Bd. III : 1814-1920 : kontinuitet og modernitet
Omtale
Band 3 av Norges Landbrukshistorie opnar med hendingane på Eidsvoll i 1814, og følgjer utviklinga i jordbrukssamfunnet fram til 1920. Dette er ein periode med store omveltingar, og det norske landbruket blir mellom anna presentert i lys av politisk demokratisering, organisering på ulike plan, folkeauke, økonomisk utvikling, industrialisering og auka opplysning. Ein raud tråd i framstillinga er vekselvirkninga mellom det tradisjonelle og det "nye", moderne jordbruket. Har litteraturliste, personregister, stedsnavnregister og saksregister.
Betegnelse: Band 3 av Norges Landbrukshistorie opnar med hendingane på Eidsvoll i 1814, og følgjer utviklinga i jordbrukssamfunnet fram til 1920. Dette er ein periode med store omveltingar, og det norske landbruket blir mellom anna presentert i lys av politisk demokratisering, organisering på ulike plan, folkeauke, økonomisk utvikling, industrialisering og auka opplysning. Ein raud tråd i framstillinga er vekselvirkninga mellom det tradisjonelle og det "nye", moderne jordbruket. Har litteraturliste, personregister, stedsnavnregister og saksregister.
Produktinformasjon
- ISBN/Varenr: 9788252160246
- Utgivelsesår: 2002
- Forlag: Det Norske Samlaget
- Innbinding: Innbundet
- Serie: Norges landbrukshistorie. Bd. 1-4. Bindene selges også enkeltvis
- Språk: Nynorsk
- Personer: Gjerdåker, Brynjulv
- Litteraturtype: Faglitteratur
- Aldersgrense: 0
- Opplag: 1
- Utgave: 1
- Illustrert: Ja
- Sider: 338