Mat ved allergi og intoleranse
Omtale
På omslaget: mat uten sitrus, uten egg, uten melk, uten gluten, medisinsk orientering. Mye kan gjøres for å unngå allergier og plager som skyldes intoleranse mot mat, og siden problemene gjerne starter allerede i barnealderen, er det viktig å være oppmerksom på dette tidlig. Boken tar for seg allergi og overømfintlighet generelt, og går spesielt inn på problemer med barn som ikke tåler sitrusfrukter, egg, melk eller gluten. Det er tatt med en rekke oppskrifter på alternativ mat til disse gruppene. Kapitlet "Mat i fareklasser" gir en oversikt over hvilke matsorter som kan regnes som trygge og hvilke man bør holde barnet borte fra ved allergi. I de ulike kapitlene gis det råd om hvilke produkter som kan inneholde det som ikke tåles, og hvilke som anses som trygge. Dermed unngår barnet å få i seg mat som bidrar til tarmplager, allergiutslett, atopisk eksem og astma.
Produktinformasjon
- ISBN/Varenr: 9788279170068
- EAN: 82-7917-006-5
- Utgivelsesår: 2001
- Forlag: Kolibri Forlag
- Innbinding: Innbundet
- Serie: Serien for spebarn og småbarn
- Språk: Bokmål
- Personer: Aas, Kjell, Hox, Marianne, Motzfeldt, Kristina
- Litteraturtype: Faglitteratur
- Emne: Allergiretter, matlaging, Allergier, Barn
- Omfang/format: 151 s.
- Målgruppe: Voksne
- Aldersgrense: 0
- Opplag: 1
- Utgave: 1
- Illustrert: Ja
- Sider: 151