Kokken og skriveren : den gastronomiske litteraturens historie
Omtale
Henry Notaker tar i denne boken for seg den gastronomiske litteraturens historie. Det handler om kokekunstnernes oppdagelser, om hvordan de enkelte rettene har fått sine navn, om kvinnelige husholdersker i konflikt med hoffkokker, om tyverier og plagiater, om filosofer, politikere, leger og astrologer som blander seg opp i hva folk skal spise. Henry Notaker er særlig kjent for kulturprogrammer på fjernsyn. Han har også skrevet kulturhistoriske bøker om blant annet mathistorie og sakprosa om politiske forhold utenlands.
Produktinformasjon
- ISBN/Varenr: 9788203293351
- EAN: 978-82-03-29335-1
- Utgivelsesdato: 05.09.2012
- Utgivelsesår: 2012
- Forlag: Aschehoug
- Innbinding: Innbundet
- Språk: Bokmål
- Personer: Notaker, Henry
- Litteraturtype: Faglitteratur
- Emne: Kokebøker, Historie og kritikk
- Omfang/format: 479 s.
- Målgruppe: Voksne
- Aldersgrense: 0
- Opplag: 0
- Utgave: 1
- Illustrert: Nei
- Sider: 479