Kokebok med tradisjoner fra Rørostraktene og Nord-Østerdalen
Omtale
Denne kokeboka inneholder oppskrifter på tradisjonelle retter fra områdene rundt Røros og Nord-Østerdalen. I første del av boka, beskriver forfatterne tradisjonell matkultur og bruk av ulike råvarer som var typisk for området i eldre tider. I annen del presenterer forfatterne oppskrifter på tradisjonsmat: klubb og duppe, blodpannekaker, lefser, elghakk, gomme, tjukksnepp, fiskekaker av sik og mye annet. I arbeidet med å samle inn informasjon om tradisjoner og oppskrifter, har forfatterne intervjuet en rekke mennesker som vokste opp i traktene omkring Røros og Nord-Østerdalen, og trukket veksel på kunnskapen hos flere avdelinger av Norsk Bygdekvinnelag. Boken har register og litteraturliste. Omtalen er utarbeidet av BS.
Produktinformasjon
- ISBN/Varenr: 9788283050639
- EAN: 978-82-8305-063-9
- Utgivelsesdato: 06.08.2018
- Utgivelsesår: 2018
- Forlag: Museumsforlaget AS
- Innbinding: Innbundet
- Språk: Bokmål
- Personer: Øvrebø, Else Marie, Distad, May Kari Wagenius
- Litteraturtype: Faglitteratur
- Emne: Matlaging, Nord-Østerdal, Røros, Kulturhistorie
- Sjanger: Kokebøker
- Omfang/format: 164 s.
- Målgruppe: Voksne
- Aldersgrense: 0
- Opplag: 1
- Utgave: 1
- Illustrert: Ja
- Sider: 0