Fagdidaktikk i mat og helse
Omtale
Fagdidaktikk i mat og helse er en praktisk fagbok i mat og helse som bygger på L06. Boken redegjør for fagets formål, dets egenart og kunnskaps- og læringssyn. Den gir konkrete råd om arbeidsmåter og hvordan man kan undervise og gi vurdering i faget.
Kort oversikt over tema boken drøfter:
Læreplan i mat og helse i lys av L06. Formålet med faget der blant annet begrepene kompetansemål og tverrfaglighet utdypes. Hvordan organisere og gjennomføre undervisningen. Hvordan ulike rammefaktorer som rom, utstyr, timetall og læremidler er med på å styre undervisningen. Hvordan lage gode hel- og halvårsplaner. Hvordan gi vurdering og hvordan skal det dokumenteres. Hvordan bruke IKT i mat og helse. Boken retter seg mot lærere som underviser i mat og helse i grunnskolen.
Betegnelse: Boken er en lærebok i mat og helse med fokus på fagets formål, egenart og kunnskaps- og læringssyn. Emnene som behandles er blant annet den historiske utviklingen i mat- og helsefaget, lærernes og veiledernes rolle, areal og utstyr, planlegging og vurdering. Boken er beregnet på studenter i allmennlærerutdanningen, samt lærere som underviser i mat og helse i grunnskolen. Har litteraturliste.
Produktinformasjon
- ISBN/Varenr: 9788276341966
- EAN: 978-82-7634-196-6
- Utgivelsesdato: 25.01.2008
- Utgivelsesår: 2008
- Forlag: Høyskoleforlaget
- Innbinding: Heftet
- Språk: Bokmål
- Personer: Øvrebø, Else Marie
- Litteraturtype: Faglitteratur
- Emne: Matvarer og matlaging, Undervisning, før- og grunnskolen
- Sjanger: Mat og helse
- Omfang/format: 188 s.
- Målgruppe: Voksne
- Aldersgrense: 0
- Opplag: 3
- Utgave: 1
- Illustrert: Nei
- Sider: 188