Barn under krigen
Omtale
Hvordan opplevde barna i Norge de fem krigsårene? En del ble direkte berørt av krigshandlinger og terror, og noen mistet livet. Mange opplevde at far ble arrestert eller "tatt", og kanskje satt i fengsel eller leir. Hva betydde dét for et barnesinn? Tyske soldater var overalt og kunne ofte friste med "bonbons", godteri. Hvordan skulle man forholde seg til dem? Og på skolen . hvordan artet livet seg der? Hva med barna som hørte til familier som stod på "den andre" siden?
Når det snakkes om barn og krig, er det gjerne tragedier og triste skjebner som kommer i forgrunnen. Dette er også med i denne boken, men det har ikke vært hovedsiktemålet. De aller fleste barn i Norge hadde en trygg oppvekst, selv under okkupasjonen.
De blir bare ikke nevnt av historikere og forfattere flest. Her har Berit Nøkleby og Guri Hjeltnes gjort et nybrottsarbeid.
Betegnelse: Boka ser på hvordan barn i Norge opplevde den andre verdenskrigen, hvordan de forholdt seg til de tyske soldatene, hvordan det var på skolen, hvordan det var for de som opplevde at foreldrene ble arrestert og for de som var barn av NS-foreldre. Har oversikt over barn som mistet livet. Med litteraturliste.
Produktinformasjon
- ISBN/Varenr: 9788213028400
- Utgivelsesdato: 19.04.2018
- Utgivelsesår: 2010
- Forlag: Kopinor
- Innbinding: Heftet
- Språk: Bokmål
- Personer: Nøkleby, Berit, Hjeltnes, Guri
- Litteraturtype: Faglitteratur
- Aldersgrense: 0
- Opplag: 1
- Utgave: 1
- Illustrert: Nei
- Sider: 272